pondělí 22. června 2009

Labáčisko

Když se s Pavlem rozhodujem, kam že se vydáme na víkend, jedna z nej možností je Labák, když se pak přidá Šampon a dozvíme se, že se tam chystaj i Majzlíci, je to jasný.
Odjezd je naplánován na pátek po obědě. V pátek téměř furt chčije, ale co, už jsme to rozhodli, tak jedem, jestli budem sedět doma, nebo v Labaku, to už je jedno. Míříme na levej břeh, přec jen to tam trochu víc známe a taky si myslíme, že by to tam nemuselo bejt tolik nachcaný. Už už jsme skoro v Dolním Žlebu, když v tom za zatáčkou pan policajt, v takový prdeli by je nečekal asi nikdo, stejně tak my, resp. hlavně náš řidič Šampon, kterej se už na těch pár km do cíle odpoutal a to neměl dělat. 500,- pokuta a dva bodíky dolu, kdo ví, jestli už nahodou neni v mínusu.
U skal jsme někdy po 5, poprchává, nač chodit daleko, rozlezem se na Zlatým listí, který Pavel sfoukne OS jako prd, pak k tomu přidá ještě další osmu, jak jinak než na onsajt a je pro dnešek spokojenej. Pak kouknem na IXc kousek vedle, krátký, převislý, to se Šampikoj líbí a tak to prubnem. Nakonec to pouští jen mně. Šampik v tom vypada nadějně a když to už už v pozdní podvečer vypadá, že by to mohlo pustit, tak mu při cvakání druhýho bh s nabraným lanem vyklouzne sklopená lišta a i přes veškerou snahu jističe Pavla končí až na zemi mezi šutrama. Na to jak to vypadalo děsivě je to v poho, ale naražená a od lana sedřená ruka mu na tento zážitek dá vzpomenout minimalně po celý víkend. Končíme, přesun na pravej přeh k Belvedéru a spát.
Sobotní ráno přijížděj Majzlíci a hurá do skal. Rozlez na Majdaléně na VIIIb-čku, no...rozlez jak pro koho, jsem rád, že sem to přefuněl a už se přesouváme pod Dolnožlebksou vyhlídku, kde maj Majzlici své plány a my se přizpůsobíme. Luba prostupuje Volný Pád Xb a hned na druhej se v tom projde jako by nic. Jíťa krokuje Frankenjuru taky za Xb. Já se nakonec nechám uvrtat do Igora Hnízdo IXb a dobře dělám, bouldřík mezi 1. a 2. bh za mohutného povzbuzení a taky díky dýlce (ale to prej nemam furt řikat) vyřešm a už mě zbejvá "jen" asi 15m na vršek. Lezu jak podělanej, abych si neposral pěknej flešík. Nakonec se nějak doplazim až na vršek a jsem rád, že už to znova nemusím. Momo si to dá na topvoupek a celkem pěkně se v tom hejbe, kdyby trochu chtěla, tak i na kusovku by to šlo:) Ještě hodím trapnej pokus s horníčkem ve Volným Pádu, ale na takovýhle čísla musim ještě asi víc papat:) Je kolem 3 a my jsme hotový, jde se k autům na sváču. Papání, kafíčko, buchtička...prostě pohoda a znova do skal už se ani moc nechce. Nakonec nám Luba ukáže nějaký bouldříky a tak blbnem a zkoušíme. Pro dnešek stačí, odjezd do Mysliveckýho hostince na srnčí svíčkovou a gulášek a pořáádný knédle. Zakončení u piva na Labský stráni je už jen tečkou za dnešním dnem.
Ráno ráničko, z pelechu se nechce, ale musíme. Prsty bolej, všechno bolí, no..to bude asi den. Lezeme už jen lehčí cesty, i když některé lehké jsou pěkně vypečeně těžké, boulrujem s Ojou, kterej je pro dnešek asi nejaktivnějšim lezcem z nás všech. Jíťa jěště krokuje Frankenjuru, snad jí brzy pustí. Nakonec už docela brzo odpoledne razíme dom, jsme totálně hotový a chce se spát, spááát...spáááááát........

Žádné komentáře:

Okomentovat