pondělí 23. srpna 2010

Oblast nad Železným Brodem ...

Je významná sobota, Křéma s Editou mají svatbu a my s Léňou tam nemůžeme chybět. Obřad, to je jedna velká romantika, venku, pod třešní, okolo louky a panorámata všude kam se člověk podívá. Když ženich s nevěstou odjedou na koních v dál a zmizí za horizontem louky, my mizíme na rychlý výlet na nedaleký křemencový kvak zvaný Kozinec.Po cestě ještě nabereme Pavlika jedeme Léňe ukazat, co že to tu máme za poklad. Kozinec se rozporstírá kousek nad Železným Brodem, za koupalištěm v kopcích. Skládá se s hřebenu skal, který je rozdělen na dvě části. Jednu s dominantou Botou, která je na pasece a viditelná z dálky, když se sjíždí z Pelechova do Brodu. Druhá část je schovaná v lese, hřeben zde nedosahuje takové výšky, zato v horní části je jeho severní strana alespoň trochu převislá. Zde na této straně vznikly asi před 2 lety nové cesty, které jsou pěkně odjištěné a na nás i poměrně těžké. Nových odjištěných cest tu může být cca 10-15 a na starosti to maj kluci ze SiGru, konkrétně nějvíc prej brazilec Toto...proto to tu někteří již nazývají Totoland:)
My máme jen málo času, jelikož s Léňou poté zase spěcháme na svatební veselici, tak si dáváme jen pár cest. Většina vyborhakovaných cest neni zas tak úlně lehká, alespoň podle našeho pocitu. Obecně platí, že tu jsou těžké nástupy, pár bouldrových kroků a od pulky to už většinou jde. Pruvodce ani obtižnost těchto novějších cest nemáme a snad ani neexistuje...a ono je to asi lepší. Tahle si člověk namlouvá, že třeba lezl něco těžkého a bylo by zklamanim pak zjistit, že to vlastně bylo za 5+.

Dáme si pár cestiček a pak ještě oprášíme náš starý boulder projekt, který spočívá ve dlouhém zdvihu z minilišt s nohama uplně naho... Ja jsem teď ani prdel neodlepil, Pavlik dal pár nadějných zdvihů ale už neni schopen nikam šáhnout...takže projekt zůstává projektem a my s Leňou spěcháne na veselku.

Na pozvánce na svatební párty stálo "ve stylu mládí našich maminek, tak se podle toho oblékněte". Tuto větu jsme si vzali za své a řádně se tak připravili...Pak ještě dorazil Jarda a takhle nám to slušelo...
Na závěr už jen...
...Milujte se, neválčete! Flower Power!

Žádné komentáře:

Okomentovat