středa 8. dubna 2009

Hurá na píseček


Ve čtvrtek 2.4. jsme s Nervem a Jiřanem odstarotavali pískařskou sezónu. Informační ikonka na Hruboskalsko.cz ukazovala "Skály suché, lezení povoleno" a i když to bylo trochu podezřelé, že to rovnou takhle povolili bez vyjímky, nám to rozhodně nevadilo a tak nebránilo nic našemu výletu do Skaláčku. Jsme u Koupáku a hned první problém, hospoda zavřená a my si nemůžem dát startovní pivo, je to smutný,ale nedá se nic dělat. Ve skalách je parádní počasí, jen na vrškách trochu fouká, ale aspoň to ten písek pořádně vysuší. Dáváme 3 cesty, na Galeonu máme "Savanu"(aspoň jednu) a jdem spokojeně zpátky. Na Koupáku už je otevříno, a tak si může dát zaslouženého pifsona, krom Nerva, kterej řídí. Jedem dom, slovo dalo slovo a následující program je jasnej. Doma jen přebalit a zpátky do Ráje, na Vyskeř na Jiřanovu chatu, oslavíme narozky Nerva.
Ráno než se vzpamatujem, je skoro poledne a razíme směr Drábské světničky. Večer, samozřejmě pod vlivem, jsme dohodli, že jdem na Andělovu stěnu na Hlásku - VIIc z roku 41 přes 6kruhů. Ráno tomu asi nikdo nevěřil, ale co se dohodlo, to se musí splnit, a tak po rozlezení na nicmoc šestce jdem na věc. Vedro, že by se slušelo sedět někde u piva a já nalézám první metry týhle monstrózní stěny. Klíčové místo je hned u prvního kruhu- jedna ruka na žábu ve spáře a druhá drtí malinkaté lištičky, takhle pár kroků a už je obrovské madlo a za chvíli 2.kruh, nad ním trocha promejšlení a už sedím u 3.kroužku a dobírám kluky. Splavenej sem jak někde v červenci, do stěny pere a totální bezvětří, to je smaženice jak má bejt. Chvíli to trvá a jsme tu všici. Teď traverz přes celou údolku a zas dobírám. Pak už jen lehce přes dva kruhy a jsme nahoře. Parádní cesta a my toho máme tak akurát a jedem dom. Pátek večer se nese ve znamení regenerace a domácí pohody:)

Sobota pozdní odpoledne a my zas valíme do Skaláku, tentokráte je na netu již napsáno, že jsou skály mokré a lezení zakázáno. No jelikož už jsme byli ve čtvrtek a bylo to suchý a od tý doby jen pere, pečem na toto nařízení a už si to lezem na Sahaře. Tentokrát jsme se rozrostli o Pavla, s kterým jdem na Lebku na Nedodělanou VII, v pohodě ji nalejzá (jako první na písku letos) a ja si jí vychutnávám za ním. Kluci vedle trochu bitkujou s pořádně vypečenou pětkou SPO. Pak ještě na Skauta, všichni přeskok na Skautskou věž a hurá na píívooo. Teď mužem všichni, dnes tu spíme a tak se můžem zmáchat jak klokani. No ale jelikož jsme slušní hošíci, pijem s mírou, jen tak decánko a kolem 2 (asi-moc si to nepamatuju:-D) už ležíme v lese kousek za koupákem. Ráno se nechce,ale hecnem se. Hemenex a pivo k snídani a razíme. Ve sklách je naše rozhodnost na bodu mrazu, nakonec ještě dáváme dvě cesty a pádíme dom. Máme toho za ty 4dny docela dost, ale bylo to parádní, prostě poprvé je poprvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat